אז איפה אתם ביום העצמאות?
בואו להנות מסיורים מודרכים ופעילויות באתרי המורשת,
ללמוד על האנשים שבנו את המדינה ומספרים את הסיפור של כולנו
יום חמישי, ג' באייר תשפ"ה, 1 במאי 2025
כמדי שנה, יפתחו ביום העצמאות 77 אתרי מורשת לקהל הרחב ללא תשלום, מוזמנים להגיע עם משפחותיכם!
יום העצמאות 2025 במוזיאוני חיפה שלל פעילויות לכל המשפחה!
חמישי, 01.05.25, 10:00
הכניסה למוזיאון הימי הלאומי ולמוזיאון הרמן שטרוק ללא תשלום בחסות המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל ומשרד המורשת
הכניסה למוזיאון חיפה לאמנות ולמוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית בתשלום של ₪10
לשעות הפעילות במוזיאונים לחצ.י כאן
מוזיאון חיפה לאמנות
הדרכות בתערוכות "פני השטח: אמנות הארץ מאוסף המוזיאון" + "שולחן עבודה: תערוכה פיזית על עידן דיגיטלי" 11:00, 12:30, 14:00 | משך כל סיור מודרך כשעה
הדרכות בתערוכת "קול אפריקה" בשפה הרוסית 11:30, 13:00 | משך כל סיור מודרך כשעה
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
הדרכות בתערוכת "אפקט הגל - מאייקון יפני לגלובלי 11:00, 12:30, 14:00 | משך כל סיור מודרך כשעה וחצי
המוזיאון הימי הלאומי
הדרכות בתערוכות המוזיאון 10:30, 12:00 | משך כל סיור מודרך כשעה
הדרכה בתערוכות המוזיאון בשפה הרוסית 13:30
סדנת "חלון לספנות העברית" | משך הסדנה כ-45 דקות
נחזור לראשית הספנות העברית ונמל חיפה, וניצור חלון נפתח אשר ממנו נשקף הנמל, זאת באמצעות תמונה היסטורית בשחור-לבן, שלה נוסיף צבע ואוניות נוסעים ומסחר!
הפעילות מיועדת לילדים מגיל 5 ומעלה, בליווי מבוגר
לאירועי יום העצמאות באתר המועצה לשימור אתרי מורשת לחצ.י כאן
כניסה חינם לעשרות מוזאונים ברחבי הארץ
לרגל יום המוזאונים הבין- לאומי, יפתחו את שעריהם ללא עלות כ-130 מוזאונים, מהצפון ועד הדרום ויקיימו סיורים והדרכות מיוחדות, שיחי גלריה, סדנאות יצירה לילדים, חשיפה לתערוכות ועוד בהשראת הנושא השנתי "עתיד המוזאונים בעידן של קהילות משתנות".
יום המוזאונים הבינלאומי מתקיים מידי שנה ברחבי העולם בחודש מאי, במטרה לחשוף את העושר התרבותי של המוזאונים, לעודד את הציבור לבקר בהם ולהגביר את המודעות לתפקידם החשוב של המוזאונים בחברה.
יום המוזאונים הבינלאומי 2025, 15 במאי, בעשרות מוזאונים ברחבי הארץ
איגוד המוזאונים הישראלי והמוזאונים ברחבי הארץ, מזמינים את הציבור הרחב לבקר בעשרות מוזאונים ללא עלות, לרגל יום המוזאונים הבין-לאומי, שיחול ביום חמישי, ה-15 במאי 2025.
השנה יפתחו את שעריהם ללא תשלום מספר שיא של מוזאונים, מעל ל-130 במספר, מהצפון ועד הדרום, לרגל יום המוזאונים הבינלאומי, ובנוסף יקיימו המוזאונים סיורים והדרכות מיוחדות, שיחי גלריה, סדנאות יצירה לילדים, חשיפה לתערוכות ועוד בהשראת הנושא השנתי "עתיד המוזאונים בעידן של קהילות משתנות". נושא זה מדגיש את השינוי התמידי שמוזאונים חווים ואת תפקידם בהסתגלות, בהובלת חדשנות וביצירת משמעות עבור הקהילות המקומיות שלהן, במיוחד בעידן של שינוי חברתי, טכנולוגי וסביבתי מואץ.
יום המוזאונים הבינלאומי מתקיים מדי שנה ברחבי העולם בחודש מאי, במטרה לחשוף את העושר התרבותי של המוזאונים, לעודד את הציבור לבקר בהם ולהגביר את המודעות לתפקידם החשוב של המוזאונים בחברה. יום זה מאפשר לקהל הרחב להיחשף לתכני המוזאונים המגוונים- מדע, אמנות, ארכיאולוגיה, עיצוב, היסטוריה ותרבות- המוצגים בתצוגות ובתערוכות השונות.
בין המוזאונים שיפתחו את שעריהם השנה: מוזאון ישראל, מוזאון תל אביב לאמנות, מוזאוני חיפה, מוז"א- מוזאון ארץ ישראל, מוזאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, מוזאון הרצליה לאמנות עכשווית, מוזאון רמת גן לאמנות ישראלית, המוזאון לאמנות האסלאם, מוזאון וילפריד ישראל, מוזאון הנגב לאמנות, מוזאוני בת ים, מוזאון העיר תל אביב, מוזאון ינקו- דאדא, מוזאון בית השומר, מוזאון המזגגה, מוזאון בית אוסישקין ועוד.
בנוסף, לראשונה השנה יפתחו כל מוזאוני המדע ברחבי הארץ את שעריהם ביום המוזאונים: מוזאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים, מדעטק, פארק קרסו למדע, הטכנודע וגן המדע.
הרשימה המלאה של המוזאונים הפתוחים ללא תשלום, שעות פעילות, הפעילויות השונות יתעדכנו בסמיכות למועד באתר איגוד המוזאונים www.icom.org.il ובאתרי האינטרנט של המוזאונים ברחבי הארץ.
בין הפעילויות שיתקיימו במוזאונים ברחבי הארץ ביום המוזאונים השנה:
מוזאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים יקיים סדנה חווייתית עם גלויית קסם, כותבים או מציירים עליה סוד אישי שנעלם ונחשף, הדגמה מרתקת בעזרת חשמל סטטי, בניית מטוטלת אישית המציירת בעזרת אור UV ומופע כימיה וניסויים תוססים של האחים חומץ וסודה. מוזאון אגם בראשון לציון יקיים סדנת יצירה לילדים המזמינה אותם לחקור את הקסם של האמנות הקינטית. תוך יצירת חוויות, צבעוניות, דינמיות ומלאות דימיון.
בית הפלמ"ח חוגג 25 שנה ויקיים סיור במהלכו נלמד על המבנה, ההיסטוריה של המוזיאון ומאחורי הקלעים של הקמתו וניקח חלק בערב מרגש מסביב למדורת הפלמ"ח. מוזאון אום אל פאחם לאמנות יקיים פעילות בחימר בסדנת הקרמיקה, מוזאון התרבות הירמוכית בשער הגולן יקיים פעילות רב גילית ומלאת שמחה באגף החוץ של המוזאון בו נבנה ומשוחזר בית ירמוכי מלפני 8000 שנה, עם קומזיץ ירמוכי קדום והקמת מדורה בשיטות עתיקות, אמבטיית בוץ לאמיצים ואמיצות, פעילות חץ וקשת וקליעה למטרה.
מוזאון יד מרדכי יפתח סדרה קיצית של סיורי לילה במוזיאון: הזדמנות לחוות את המבנה האדריכלי המיוחד של המוזאון בשעה לא שגרתית, בשילוב אירועי תרבות יחודיים כמו סיור לילי במוזאון ומופע מחול מאת עירד בן העוסק בחווית החיים מאז ה-7 באוקטובר. בסיור יוכל הקהל לבקר גם בתערוכה החדשה אלבום דרום: צלמים ישראלים במערב הנגב.
מוזאון ישראל, ירושלים יקיים סיור שיבחן כיצד הרעיונות על העתיד משתקפים באמנות מתקופות שונות – מהעבר הרחוק ועד לאמנות עכשווית – ומה הם מלמדים אותנו על התקוות, הפחדים, והשאיפות האנושיות. מוזאון מוז"א, ארץ ישראל יקיים סדרה של הדרכות בדגש הנושא בתערוכות מובילות: "רוקם באור" – ונגליס קיריס, בביתן קדמן למטבעות, טסי כהן פפר: "מרחק שחור" ובערב תיפתח תערוכה חדשה של האמנית הילה קרבלניקוב: "על התפר"
רז סמירה, יו"ר איגוד המוזאונים ואיקו"ם ישראל: "אני שמחה וגאה להיענות הרבה של המוזאונים להשתתף ביום זה- מה שמראה את כוחם , חוזקם ותפקידם החשוב בהתוויית תרבות בשדה התרבות בישראלי. המוזאונים הם שומרי הזיכרון הקולקטיבי, מספרי הסיפורים של העבר, ההווה והעתיד שלנו. הם פועלים ללא לאות לשימור המורשת, הצגתה והנגשתה לקהלים מגוונים בארץ ובעולם. השתתפותם ביום זה היא מקור של גאווה והשראה"
יום המוזאונים הבינלאומי 2025, יום חמישי, 15 במאי, בעשרות מוזאונים ברחבי הארץ
הכניסה חופשית
שעות פעילות המוזיאונים
ימי א', ג', ד': 10:00-16:00
יום ב': המוזיאונים סגורים
יום ה': 10:00-18:00
יום ו': 10:00-14:00
יום שבת: 10:00-16:00
הכניסה למוזיאון הרמן שטרוק ללא עלות (המוזיאון סגור בימי שבת וחג).
מוזיאון מאנה-כץ סגור לצורך הנגשתו.
מוזיאון חיפה לאמנות סגור לצורך הקמת תערוכות חדשות.
שעות פתיחת המוזיאונים לקהל בחגים - אפריל 2025
ערב פסח, יום ש', 12.4.25 | כל המוזיאונים פתוחים ללא תשלום (מוזיאון שטרוק סגור) 10:00-14:00
חג הפסח, יום א', 13.4.25 | כל המוזיאונים פתוחים ללא תשלום (מוזיאון שטרוק סגור) 10:00-18:00
חוה"מ פסח , יום ב', 14.4.25 | כל המוזיאונים פתוחים ללא תשלום 10:00-18:00
חוה"מ פסח, יום ג', 15.4.25 | כל המוזיאונים פתוחים ללא תשלום 10:00-18:00
חוה"מ פסח, יום ד', 16.4.25 | כל המוזיאונים פתוחים ללא תשלום 10:00-18:00
חוה"מ פסח, יום ה', 17.4.25 | כל המוזיאונים פתוחים ללא תשלום 10:00-18:00
חוה''מ פסח (ערב חג), יום ו', 18.4.25 | כל המוזיאונים פתוחים ללא תשלום 10:00-14:00
שביעי של פסח (חג), יום ש', 19.4.25 | כל המוזיאונים פתוחים ללא תשלום (מוזיאון שטרוק סגור) 10:00-18:00
*הכניסה למוזיאונים בין התאריכים 14-18.4.25 בחסות בנק הפועלים
*יש לשריין מקום באתר מוזיאוני חיפה
קול קורא להגשת הצעות לפעילות קהילתית בנחלים בישראל
יש לכם.ן רעיון לפעילות קהילתית למען שמירה ו/או שיקום הנחל שליד הבית? תרצו להפוך את הנחל למקום שכייף לבלות בו? הגישו הצעה וביחד נצליח לממש אותה.
מערך סלונים נודד, יצירתי ופתוח לכולם /// מסע עוטף ישראל
זומו, המוזיאון שבדרך, מוציא אל השטח כמזור זמני את סלונ/נע - מרחב סלוני יצירתי נודד, שבו אפשר להיפגש, להתפרק ולהתחבר מחדש.
הסלו/נע, שיעבור בישובים בהם ישנם משפחות רבות של מפונים, יהווה מקום מפגש אמנותי, מרחב פתוח ובטוח, מקום שבו אפשר להיפגש, לשוחח, לנשום, לחזק את הרוח ולהזין את התקווה.
סלונ/נע יורכב מחמש מערכות סלון אינטימיות, המבססות
על עקרונות הליבה של זומו - אמנות/חינוך/קהילה. סלון אחד יוקדש לרגע המפגש ובו יהיה את טקס האירוח עם תה, עוגיות, ריבה וקפה. בסלון אחר נציג בטלוויזיה ביתית עבודות וידאו שעוסקות במפגש, מזור וחמלה. סלון אחד יציע סדנאות יצירה מבוססות אמנות לכל המשפחה וסלון נוסף יארח מופע אקוסטי ואינטימי (מוזיקה, מחול או תיאטרון). על ספה אחת נציע מפגש או הרצאה בגובה העיניים וספה אחרת תזמין את המבקרים לשכב ולהתמסר לעבודת סאונד קצרה שתציע למבקר יחיד להיטען תקווה וחמלה.
החל מה-30 באוקטובר ועד שנתגבר
זומו, המוזיאון שבדרך, יחל החל מה 30 באוקטובר, לצאת אל השטח עם מרחב סלוני יצירתי נודד, שבו אפשר להיפגש, להתפרק ולהתחבר מחדש. המסע יתחיל בעין יהב, שם יש 800 מפונים מהעוטף והצפון, ב-30-31 באוקטובר.
"המלחמה האיומה שהכתה בכולנו הותירה אותנו שבורי לב ופצועים בנפש ובגוף. התחושה הקשה שמקוננת בכולנו היא שהבית קרס ותחושת הביטחון הבסיסית של "ביתי הוא מבצרי" התנפצה לרסיסים (במיוחד בדרום - אבל לא רק…), אומרת מילנה גיצין אדירם, המנהלת והאוצרת הראשית של זומו", ייקח עוד זמן רב עד שנאסוף את השברים ונתחיל לבנות מחדש. ייקח עוד רגע עד שנתחיל להתאושש ונצא לתהליך הריפוי וההחלמה שכל כך דרוש לכולם.
בינתיים זומו, המוזיאון בבדרך מוציא אל השטח כמזור זמני את סלונ/נע - מרחב סלוני יצירתי נודד, שבו אפשר להיפגש, להתפרק להתחבר ולהתחזק".
העיקרון של סלו/נע מאוד פשוט, אבל גם מורכב עד כאב בימים אלו. מקום מפגש אמנותי. מרחב פתוח ובטוח. מקום שבו אפשר להיפגש. לשוחח. לנשום. לחזק את הרוח ולהזין את התקווה. סלונ/נע יורכב מחמש מערכות סלון אינטימיות, שיצרו יחד מרחב מפגש פתוח, נייד ונודד. לכל סלון יהיה אופי משלו, עיצוב משלו ומטרה משלו וכשהם יפתחו יחד, זה לצד זה, הם יציעו מערכת אורחת-מארחת, מבוססת תרבות ואמנות, שבה ניתן להיפגש, לפרוק, להתחבר ולהתחזק.
סלונ/נע יתבסס על עקרונות הליבה של זומו - אמנות/חינוך/קהילה. סלון אחד יוקדש לרגע המפגש ובו יהיה את טקס האירוח עם תה, עוגיות, ריבה וקפה. בסלון אחר נציג בטלוויזיה ביתית עבודות וידאו שעוסקות במפגש, מזור וחמלה. סלון אחד יציע סדנאות יצירה מבוססות אמנות לכל המשפחה וסלון נוסף יארח מופע אקוסטי ואינטימי (מוזיקה, מחול או תיאטרון). על ספה אחת נציע מפגש או הרצאה בגובה העיניים וספה אחרת תזמין את המבקרים לשכב ולהתמסר לעבודת סאונד קצרה שתציע למבקר יחיד להיטען תקווה וחמלה.
את סלונ/נע יזמה ומוציאה אל הפועל עמותת זומו, המוזיאון שבדרך. הפרויקט, שכולו מופעל בהתנדבות, יוצא לדרך בתמיכתם של קרן ביחד וקרן אנאתה והוא פרי של שיתוף פעולה עם מוזיאון תל אביב לאמנות, רשת המתנ"סים, פריזבי, איקאה ואחרים.
כל הסלונים והציוד שהפרויקט מגייס – יועבר בסופו למקום שזקוק להם.
לפרטים, תמונות וסיקור – אריאל אדירם 0507401802
ההצגות המצולמות של תיאטרון עתיד בהיר
פתוחות לצפייה לכולם
תיאטרון עתיד בהיר יוצא לשמח ילדים בהתנדברות
למול הכאב והקושי, מנסים לחזק ולהתחזק
ופותחים את כל ההצגות המצולמות לצפייה
"עם ישראל חי - מוזמנים לצפות במופע "זמן מקום של הורה ירושלים שכולו גאווה ישראלית
במקום לציין את יום האופרה העולמי, האופרה הישראלית משחררת ביצוע מיוחד ומרגש לשיר מתוך עלובי החיים, וקוראת לכל בתי האופרה בעולם לשתף ולקחת חלק במאמץ למען שחרור החטופים
מוסיקה שמחברת את כולנו, מחוברת אליכם בכל מקום
ה-VOD שלנו כאן עם השירים הישראליים שליוו אותנו עוד מימי הילדות ובכל דרך ושעל בחיים בישראל: שירים ממיטב הזמר העברי, שירים שילדים אוהבים, הפקות מיוחדות לילדים שנמצאים כעת בבית. ואפילו קצת אופרה וג'אז יחד עם גיא מינטוס טריו והסולניות שלנו שהפכו להיטים אופראיים אהובים ליצירות ג'אז גרוביות. אתם מוזמנים להקליק ולהיכנס לעולם שלם של תוכן אופראי חינמי לגמרי שמחבר לבבות, בדיוק כשהכי צריך את זה!
מוזיאוני חיפה יישמחו להעניק לכם.ן הפוגה קלה. לאור המצב הביטחוני, הדרכות אוצר.ת חדשות ומעניינות ללא עלות:
הדרכת אוצר במוזיאון חיפה לאמנות עם האוצר ד"ר קובי בן-מאיר בתערוכה "ואדי" - לפרטים והרשמה: https://s-tkt.co/XQ1FhLzpaS
הדרכת אוצרת במוזיאון הימי הלאומי עם האוצרת עדי שלח - לפרטים והרשמה: https://s-tkt.co/9LLwZ
הדרכת אוצרת במוזיאון העיר עם האוצרת יפעת אשכנזי בתערוכת "הפרח: מבט היסטורי וחדש" - לפרטים והרשמה: https://s-tkt.co/nZBcyt56hb
(פרסומת) מוזיאוני חיפה כאן בשבילכם ומזמינים אתכם לקולנוע טיקוטין- סרט טוב ליד הבית!
לצפייה בהקרנות ורכישת כרטיסים: https://s-tkt.co/TdP3Gr0ySw
מרחב פעיל למשפחות במוזיאון העיר
הפוגה מרגיעה
חלל פעילות חדש למשפחות במוזיאון העיר
במיוחד בימים אלו, מוזיאון העיר מזמין אתכם לחוות פעילויות מרגיעות, עם הקהילה, לכל המשפחה.
הפעילויות כוללות פינת רוגע מדיטטיבית, פינות יצירה המתאימות לכל הגילים, הכנת דגל משפחתי ועוד. בנוסף, תוכלו לכתוב מכתבים ולצייר עבור חיילים או עבור משפחות רבות שפונו מבתיהם לשם העלאת המורל.
בנוסף לחלל המשפחתי, תוכלו להשתתף בהדרכות לכל המשפחה במסגרת "תערוכת הפרח" המוצגת בימים אלה במוזיאון, שלאחריהן תוכלו להכין תוצרים המתכתבים עם תוכן התערוכה הפרחוני.
פתוח בהתאם לשעות פעילות המוזיאון | הכניסה למרחב הפעיל ללא עלות
שבת ישראלית
מזמינות אתכם ואתכן לביקור בתצוגת הקבע ובתערוכה "לידה מחדש" בגלריה לאמנות עכשווית.
גם בשישי וגם בשבת
הכניסה ללא עלות אך מותנית בהרשמה מראש.
לינק להרשמה: https://bit.ly/3Ph3RIN
אם אתם רוצים להיות מעודכנים בשלל האירועים והפעילויות שלנו:
ניתן להצטרף לקבוצת הוואטסאפ השקטה שלנו:
https://chat.whatsapp.com/L0w48DRsmWCImGPjJ7jhdV
להיכנס לאתר שלנו:
לעמוד הפייסבוק שלנו:
או לעקוב אחרינו באינסטגרם:
https://www.instagram.com/eindormuseum/
צפון
רכבת העמק בכפר יהושע
משטרת נהלל ההיסטורית
מוזיאון אוצרות בחומה
חומה ומגדל-חניתה
הסליק בקיבוץ יגור
בית סבתא צילה ביבנאל
אמת המים ברגבה
חצר כנרת
חצר הראשונים בדגניה
מחנה המעפילים בעתלית
מוזיאון הרעות
סוד הפלא הקיבוצי בכפר מסריק
המרכז למורשת הצ’רקסית
המוזיאון הצ’רקסי בכפר כמא
אתר חומה ומגדל בגן השלושה
נהריים בגשר
הסליק בנהלל
מוזיאון המייסדים במעלות תרשיחא
תחנת הרכבת בצמח
אחוזת דוברובין
החצר הגדולה במרחביה
אתר הסליקים של כפר גלעדי
אתר השחזור בראש פינה
אנו – מוזיאון העם היהודי*
*בימי שישי בלבד
מוזיאון ראשון לציון
מוזאוני חיפה
מוזיאון הנגב לאומנות - באר שבע
בית לוחמי הגטאות
מוזיאון עין דור
מוזיאון העמק
בית חיים שטורמן
מוזיאון המדע ירושלים
מוזאון כפר סבא
הגן הבוטני במכללת אורנים שבטבעון פתוח לקהל הרחב. בגן הבוטני שבילי הליכה נוחים, ברזי מים לשתיה, שירותים, פינות ישיבה מוצלות וחדרי הרצאות.
ימי ביקור: הגן הבוטני פתוח לקהל בכל ימות השבוע. סיור מודרך (מומלץ בחום) לבודדים וקבוצות על פי תאום מראש בלבד ובתשלום סמלי.
בכל יום ו' בשעה 10.00 נערך סיור היוצא משער המכללה. הסיור מיועד לקהל הרחב. יש להירשם מראש.
לפרטים נוספים והזמנות בתיאום מראש חייגו: 1-800-301-080
הנחיות למטיילים :להנאת המטיילים ולהבטחת שלומם יש לשמור על כללי ההתנהגות הבאים:
ההליכה מותרת בשבילים בלבד.
הפגיעה בחי, בצומח ובדומם אסורה בהחלט.
אין להבעיר אש ולהשליך פסולת בשטח הגן.
האכילה מותרת בפינת הדס בלבד.
טיבוע ציפורים חודשי - החל מדצמבר, בכל שבת אחרונה בחודש מתקיימת בגן הבוטני פעילות לציבור הרחב: "מפגש עם ציפורים" הכוללת סיור מודרך והכרות עם נושא טיבוע ציפורים. גם פעילות זו הינה חלק מפרוייקט ארוך טווח בדומה לפרפרים.
אי השלום בנהריים : (סמוך לקיבוץ אשדות יעקב איחוד –עמק הירדן)
אי השלום - סיור מרתק וחוויתי באוטובוס בלווי הדרכה מקומית הכולל:
מעבר הגבול לירדן "בלי ויזה", נפלאותיו וחזונו של "הזקן מנהריים", סיפור הקמת מפעל החשמל הראשון בארץ ישראל לפני 80 שנה, "רכבת העמק" המיתולוגית והתחנה בסגנון ה"באוהאוס", כשעה.
מינימום 5 מטיילים. החל מגיל 6 ועד גיל... מחיר : -.35 ₪ לסבא או סבתא ונכד או נכדה אחד/תיש לתאם מראש בטלפון האתר.יש לתאם מראש בטלפון האתר.
כניסה אחרונה לאי השלום 15.30
טלפון למידע: 073-7569371 / 073-7582031
פקס: 04-6751777
שעות פעילות:
ימים א'-ו' בין השעות 9:00-16:00
שבת – סגור (פתוחים לקבוצות בלבד בתיאום מראש)
רצוי מאוד לתאם את הביקור באתר
בטלפון: 073-7569371 / 073-7582031
פעילות חג במשק קורלנדר, בית הלל
משק קורלנדר מציע לכל המשפחה סיור ברפת שעובר בין כל תחנות החיים של הפרה – מעגלים בני יומם ששוקלים חמישים קילו, דרך מבכירות צעירות ועד פרות ותיקות, שהמליטו כבר שמונה פעמים ושוקלות כמעט טון. במהלך הסיור מתנסים האורחים בעבודת הרפת, במהלך הביקור חולבים המבקרים את הפרות ביד, כמו פעם, ועוזרים להגמיע את העגלים והעגלות מבקבוקי ענק. במשק עוסקים גם בגידול אורגני של פרי הדר ורימונים וביצור שמן זית אורגני. במרכז המבקרים ניתן לטעום שמן את שמן הזית האורגני במשובח שלנו וליהנות מפירות העונה. סיורים בפרדסים ובמטעים-יאורגנו על פי דרישה מראש. פינת יצירה
בסמוך לרפת זורם נחל השניר- הגדול שבמקורות הירדן. מומלץ לשלב את הביקור במשק עם ביקור בנחל ורחצה במימיו הקרירים.
זמני פעילות: בתיאום מראש
מחיר: 30 ש"ח לאדם, הנחות לבעלי קופונים ועמיתי חבר, בהצדעה והסתדרות המורים. תשלום החל מגיל שנתיים, 10 אחוז הנחה לחיילים סטודנטים וגימלאים
פרטים ליצירת קשר: 04-6959826 052-3385606 , 052-4585058 , 052-8316624
איך מגיעים: סעו על כביש 90 עד לקרית שמונה, חצו את העיר עד לצומת "מצודות" (קניון נחמיה), שם פנו ימינה לכיוון מזרח וסעו ישר עוד מספר דקות עד הפנייה ימינה לבית הלל
הגן הבהאי בחיפה.
הגנים הבהאים בחיפה ובעכו, המושכים למעלה מחצי מיליון מבקרים בשנה, נמנים על אתרי התיירות הפופולריים ביותר במזרח התיכון. עיצובם הייחודי, המשלב תבניות גיאומטריות וגינון מרהיב תוך שמירה קפדנית ואוהבת על ערכי הנוף, הטבע, וההיסטוריה, מדבר אל לבו של כל מבקר. רבים חוזרים לגנים שוב ושוב, על מנת ליהנות משינויי העונות ולחוות מחדש את השלווה המופלאה ותחושת ההתעלות השוררת באתרים מיוחדים אלה.
ביולי 2008 נבחרו הגנים הבהאים בחיפה ובעכו להיכלל ברשימת אתרי מורשת עולמית של אונסקו, בזכות היותם בעלי "ערך אוניברסלי יוצא מן הכלל" כאתרים קדושים וכאתרי עלייה לרגל עבור מאמינים בהאים.
בדומה ליצירות אמנות גדולות, הגנים הבהאים מהווים ביטוי מוחשי לרוח האנושית. אולם הכוח המניע להקמתם לא היה דחף יצירתי של אמן בודד, אלא עמל כפיהם ומסירותם של אנשים רבים ממגוון ארצות ותרבויות ובמהלך מספר דורות, שכולם שאבו את השראתם מאמונה אחת ומחזון אופטימי של עתידנו המשותף.
הודעה חשובה
חיפה (הוראות הגעה)
סיורים מודרכים בהזמנה מראש בלבד, ימים רביעי עד ראשון.
ביקורים באופן עצמאי 09:00 - 16:00, ימים רביעי עד ראשון.
עכו (הוראות הגעה)
סיורים מודרכים בהזמנה מראש בלבד, ימים שישי עד ראשון.
ביקורים באופן עצמאי 09:00 - 14:00, ימים חמישי עד ראשון.
במזג אוויר גשום, הגנים עשויים להיות סגורים זמנית.
המלצות ותזכורות
הגנים הבהאים הינם אתרים מקודשים הפתוחים לקהל הרחב ללא תשלום. כפי שמקובל באתרים דומים, המבקרים מתבקשים להגיע בלבוש צנוע, לשמור על ניקיון האתר ועל יופיו, ולנהוג בהתחשבות ברגשות הזולת.
לבוש: המבקרים מתבקשים להגיע בלבוש המכסה את הכתפיים ומגיע עד הברכיים. בשל שבילי החצץ והמדרכות המרוצפות, אנו ממליצים על הגעה בנעלי הליכה נוחות שאינן מחליקות. בחודשי הקיץ מומלץ לחבוש כובע ולהצטייד בתכשירי הגנה מפני השמש.
"בית גרושקביץ" הוא מוזיאון וארכיון היסטורי לתולדות קרית מוצקין בראי התקופה.
טלפון: סגולה – רכזת הדרכה 04-8714482, ריקי מנהלה ותיאומים - 04-8702792
טלפקס: 04-8702792
דוא"ל: motzkinarc@gmail.com
כתובת: רח' גרושקביץ 18 קרית מוצקין
אנחנו מזמינים אתכם ליום טיול נהדר עם נכדים מגיל 5 ומעלה. ניתן להגיע ברכב פרטי או ברכבת ישראל תחנת קרית מוצקין – (5-10 דקות הליכה רגלית)או בקווי אגד 50 + 52א ממרכזית המפרץ (תחנת ירידה ליד העירייה).מוזיאון "בית גרושקביץ" שוכן במבנה היסטורי שהיה ביתו של ראש המועצה הראשון שנבחר אריה גרושקביץ.
במוזיאון: מאות מוצגים המייצגים את התקופה, במבחר תצוגות נושאיות מרתקות. אולם אודיו וידאו ומצגות נושאיות מחיי הקריה והתקופה, ועוד...הארכיון כולל בין היתר: פרוטוקולים ומסמכים מקוריים החל מ-1935, למעלה מ-10,000 תמונות מחיי הקריה, תצלומי אויר מתקופות שונות, דגם הקריה ושכונת הצריפים משנות ה-40, תיקים אישיים וסיפורי מייסדים, פרסומים, קטעי עיתונות ועוד. המקום ממוזג.
מחירים: יחיד - 5 ש"ח, לקבוצה עד 50 איש 100
הביקור במוזיאון רק בתיאום מראש!שעות פתיחה :ימים א' – ה' 13:00- 08:30 (כולל הדרכה) 16:00– 13:00 (לא כולל הדרכה)
רח' גרושקביץ 18
04-8702792 (טלפקס-מנהלה), 04-8714482 (הדרכה)
ימים א'+ב'+ג': 08:00-16:00, ימים ב'+ד': 08:00-17:00
כל הביקורים בתיאום מראש
בית המאירי הוא בית אבן עתיק בן שלוש קומות. בית היסטורי משוחזר, שיסודותיו בני 500 שנה, הטומן בחיקו את סיפור חייהם של היהודים בצפת במאתיים השנים האחרונות. עולמה של הקהילה היהודית על פלגיה ועדותיה עובר דרך סיפורם המרתק של זקני צפת, חפצי לבוש וריהוט, כלי בית, מלאכה וקודש. במוזיאון תשעה חללי תצוגה.
שעות פתיחה : ימים שני - חמישי , 8:30 - 14:30
ימי שישי וערבי חג : 8:30 - 13:30 בתאום מראש בלבד.
ערב ראש השנה, ערב יום כיפור וערב פסח - סגור
רחוב קרן היסוד 158, העיר העתיקה, צפת
מחירי כניסה למוזיאון
מבוגר - 20 ש"ח
אזרח ותיק - 10 ש"ח - בהצגת תעודת אזרח ותיק
ילד/חייל/סטודנט - 10 ש"ח
מחירון לקבוצות
עד 35 משתתפים לקבוצה עם הדרכה ובתאום מראש:
מבוגרים - 31 ש"ח
אזרחים ותיקים - 21 ש"ח
ילדים/חיילים/סטודנטים - 13 ש"ח
04-6921939
סוג פעילות
מוזיאונים ותרבות
דואל
beit.hameiri@gmail.com
קישור
ארגון "השומר" ארגון השמירה וההגנה הראשון בא"י שעסק בהתיישבות ועבודה חקלאית.
דוד בן גוריון אמר עליהם בהיותו ראש ממשלה ראשון ושר הבטחון: ,לצה"ל הרבה אבות,אבל רק סבא אחד- "השומר" .
אתר בית "השומר" בקיבוץ כפר גלעדי מציע סיורים מודרכים למשפחות (בהזמנה מראש),במוזיאון תחפושות לילדים ומבוגרים.
תמונות ענק מהתקופה, סרטונים קצרים המספרים חוויותיו של איש שומר,סרט סיום המספר דרך שלוש דורות של צאצאים סיפורים שונים ומה קרה לאירגון אחרי שפורק?
כמו כן, פסלי ברונזה של פסלת העלייה השנייה בתיה לשנסקי ותצפית מרהיבה על האיזור.
שעות פתיחה: ימים א'- ה' 8:00- 16:00
ימי שישי לקבוצות בלבד בתיאום מראש
כתובת:
כפר גלעדי ד.נ. גליל עליון 12210
טלפון:
04-6941565
פקס:
04-6951505
דוא"ל:
hashomer_museum@mod.gov.il
ימים ושעות הביקור:
א'-ה', בין השעות: 16:00-08:30. יום ו' וערבי חג לקבוצות בתיאום מראש.
מחיר כרטיס כניסה:
מבוגר/סטודנט – 20 ₪.
נוער (5–18) - 15 ₪.
אזרח ותיק/גמלאי צה"ל - 15 ₪.
נכה ביטוח לאומי ופעולות איבה - 10 ₪.
בני משפחות שכולות: ללא תשלום.
אמנים משתתפים: אדוה קרני, אתי צ’כובר, ג’יל פיטוסי, גלי לוצקי, דורית נחמיאס, דליה חי אקו, דניאל פלדהקר, דרורה דקל, חיה גרץ רן, יעל עמית סנקר, לילי פישר, מיכל בלייר, מיכל עלמה מרקוס, מרב דרור, נאוה הראל- שושני, נדיה עדינה רוז, סטודיו סטורי טיילור, ספיר גל, עירית בראל בסן, ענבל כהן חמו, ענבל לוטן, עפרה אייל, פולינה פולטורן, רויטל לסיק, רונית שלו, רחל גולדרייך, ריטה כץ, קבוצת Sketchlight, שרון רשב”ם פרופ, תמר שחר
בתערוכה מוצגות יצירות של אמניות אשר בחרו להתייחס לעשר אגדות נפוצות מנקודת מבטן. כל אמנית יצרה בחומרים ובטכניקות שונות וכתבה טקסט אישי המאפשר הצצה אל עולמה הפנימי.
אגדות ומעשיות הנן סיפורי עמים פשוטים אודות אירועים דמיוניים, או בעלי שברי מציאות המשקפים לקוראים חוכמות חיים, התנהגויות ולעיתים את קורותיהם של העמים בקרבם הסיפורים נוצרו.
הסיפורים לרוב לוקטו מפה לאוזן בכפרים קטנים על ידי סופרים שהעבירו אותם לכתב. לרוב הסיפורים נגעו לעולמם של המבוגרים וסופרו במטרה להנעים את זמנם של המבוגרים יחד. אותם סיפורים הושמעו לילדים במטרה לחנך, להעשיר את עולמם ולהזהירם בפני סכנות.
וכמו בכל סיפור אגדה טוב…
המעשיות והאגדות אוצרות בתוכן היסטוריה של מעברים מדור לדור ומחבל ארץ אחד למשנהו. כך לדוגמא, בסיפור סינדרלה כפי שאנו מכירים אותו בגרסת וולט דיסני, בולטת מידת כף רגלה הקטנה והעדינה של סינדרלה כשלמעשה, אידיאל היופי של הרגל הקטנה מקורו בסין הרחוקה.
עולם האגדות שופע בדימויים ובצבעים. בספרי אגדות ישנים, מעטים היו האיורים דבר אשר אפשר לקורא ולמאזין לדמיין ולחלום את הסיפור. דמויות מזעריות, מפלצות מאיימות, יער אפל, שדה פרחים צבעוני, חיות מדברות עם בני אנוש וגיבורי על. כולם ביחד לוקחים אותנו לעולם של מפגשים בין טובים ורעים בין גיבורים ואנטי גיבורים, בין מעמדות שונים ולהתמודדויות עם רגשי פחד, שמחה, התרגשות ומשאלות לבנו.
מבין מטרות התערוכה, לעורר באמצעות אמנות מחשבות על המבנה של סיפורי האגדות והמעשיות, להאיר את תפקידן של הדמויות ואת הרגעים בהם נפגשים הקוראים והמאזינים יחד.
בתערוכה פזורות פעילויות הקשורות אל היצירות המוצגות. הפעילויות משקפות את דרכי פעולתן של האמניות, מזמנות התנסויות מגוונות ומעוררות מחשבות על עולם האגדות הנמצא אי שם…
חט"ב | 1.0 שעות
נפעיל את חושינו בתערוכה פעילה המזמנת לחוות אמנות דרך הידיים על ידי משחק ויצירה. ננוע באופן חופשי בין היצירות השונות בחלל המעודדות להתבונן, לחשוב וליצור.
התערוכה באגף הילדים והנוער הינה תערוכה המשלבת פעילויות חקר והתנסויות שונות ומגוונות.
מה המשותף לאנטיוכוס, נפוליאון ומאיר דיזנגוף ?
את כולם תפגשו במוזיאון המזגגה בנחשולים. המוזיאון שוכן במבנה אבן דו קומתי מרשים בלב קיבוץ נחשולים, שאת בנייתו יזם הברון רוטשילד כבית חרושת לזכוכית.
כיום זהו מוזיאון לארכיאולוגיה וזכוכית שעוצב מחדש ובו מוצגים ממצאים נדירים מחפירות תל דור הסמוך ומצלילות במפרצים הקסומים שבאזור, ותערוכות מתחלפות של אמנות עכשווית בזכוכית וקרמיקה.
בין הנושאים המוצגים במוזיאון:
תותחי נפוליאון
חרבות צלבניות וסעודת אבירים
הפסיפס הקדום בארץ ברזולוציה יוצאת דופן
תעלומת צבע התכלת והארגמן
החיים בדור הקדומה מנקודת מבט נשית
סוד המערה– משחק אתגרי במערת קבורה
הביקור במוזיאון הבלתי שגרתי משלב הסברים, סרטונים, משחקי אתגר וחשיבה לכל הגילאים. הוא מתכתב עם תכנית הלימודים , מציע שלל סדנאות יצירה והדגמת עבודת אמן זכוכית בהזמנה מראש.
הביקור במוזיאון מפתיע וחוויתי, ותגובה טיפוסית שאנו שומעים "איך לא הגעתי לכאן עד היום?".
לפרטים והזמנות: 04-6390950
תערוכה קבע חדשה במוזיאון העמק עוסקת בחצר הגרוטאות ובחלוצת החינוך מלכה האס.
התערוכה משלבת תצוגה אודות חייה ופועלה של מלכה האס יחד עם מתחם משחק לילדים.
חצר הגרוטאות עוסקת ברעיונות של קיימות ושימוש חוזר – החפצים והחומרים שמשמשים את בתי העסק, המפעלים, ואת הקהילה, מתקבלים בברכה בחצר הגן והופכים למגרש משחקים המאפשר לילדים "משחק באמיתיות" כלשונה של האס. לא סימולציה של מציאות אלה התנסות בדברים אמיתיים.
בתערוכה משולבת גם עבודת האמנות של האוצרת גליה בר אור – "חצר הגרוטאות" שיצגה את ישראל בביאנלה לאדריכלות בונציה.
אוצרת התערוכה: מעין אבידן
חצר הגרוטאות של מלכה האס, מוזיאון העמק, קיבוץ יפעת
"חצר הגרוטאות של מלכה האס", היא תערוכה קבע חדשה שנפתחה החודש במוזיאון העמק העוסק בסיפור ההתיישבות החלוצית בעמק יזרעאל, ומביאה מבט נוסף על החלוציות דרך תצוגה חדשה העוסקת בחצר הגרוטאות ובחלוצת החינוך מלכה האס.
מלכה האס הקדישה את רוב שנותיה למחקר ופיתוח פדגוגיה לחינוך בגיל הרך מתוך הכרה עמוקה בחשיבות החינוך בשנים הראשונות של הילד במכלול תחומים: תהליכים של עיצוב זהות, יכולות למידה, התפתחות קוגנטיבית, כישורים חברתיים, ביטחון ומסוגלות, כישורים רגשיים ועוד.
חצר הגרוטאות היא יצירה חינוכית המיישמת את מה שמלכה מכנה "עשייה ילדתית משוחררת".
חצר הגרוטאות עוסקת ברעיונות של קיימות ושימוש חוזר – החפצים והחומרים שמשמשים את בתי העסק, המפעלים, ואת הקהילה, מתקבלים בברכה בחצר הגן והופכים למגרש משחקים המאפשר לילדים "משחק באמיתיות" כלשונה של האס. לא סימולציה של מציאות אלה התנסות בדברים אמיתיים.
תצוגת חצר הגרוטאות של מלכה האס מורכבת משני חלקים המרכיבים יחד מרחב תצוגה פעיל לילדים ומבוגרים. מתחם המשחק- במתחם המשחק פועלת חצר גרוטאות הבנויה על פי עקרונות השיטה של האס. בחצר מגוון החומרים והחפצים הדרושים על מנת לאפשר לילדים להתנסות במשחק חופשי ועצמאי בחפצים אמיתיים. כדי-חלב מפעם, שרשראות נוצצות, לפטופים, מזוודות, תנור לביא ישן ועוד מאות חפצים שונים ומשונים – כל אלו מרכיבים במלאכת מחשבת את חצר המשחקים שהיא על פי מלכה האס חצר ל"משחק באמיתיות".
"חצר הגרוטאות מכילה ארבעה סוגי פריטים ולכל סוג תפקיד משלו. הילדים יוצרים מכל הפריטים צירופים עצמאיים ויצירתיים. חצר שכזו פורסת לנגד עיני הילד עולם ומלואו" (מלכה האס)
בחצר נמצאים מדריכה או מדריך שמנגישים לילדים את הפעילות בחצר, ומזמנים בה "הפתעות" למשחק. המבוגרים מוזמנים לשבת מסביב וליהנות מרגע של התבוננות על ילדיהם ועל עולמם המתגלה דרך משחק החפצים.
בזמן שהילדים משחקים בחצר הגרוטאות יכולים המבוגרים ללמוד ולאסוף רעיונות והשראות לסוגיות של חינוך בגיל הרך וחינוך בכלל בתצוגה הצמודה למתחם המשחק.
התצוגה הסוקרת את הביוגרפיה של מלכה האס ואת עיקרי תפיסתה החינוכית. התצוגה משלבת קטעי זכרונות של מלכה מילדותה בברלין, מהעלייה לארץ ישראל ומראשית עבודתה כגננת בקיבוץ הדתי שדה אליהו אותו הקימה בשנות השלושים של המאה ה 20.
המפגש עם דמותה של מלכה האס, החלוצה הצעירה, פותח צוהר לסיפור חיים אישי ורווי באהבת אמנות, אהבת הארץ ואהבת ילדים. יצירתה הפרטית של מלכה והיצירה של דור המייסדים שזורים זה בזה ומעניקים קול יוצא דופן בתוך הנרטיב של סיפור החלוציות בארץ ישראל שהוא הסיפור על החינוך החלוצי.
איוריה הרבים של מלכה האס, גם הם משולבים בתצוגה יחד עם ציטוטים של ילדים המשחקים בחצר שאספה במשך שנים.
עוד פריט ייחודי המושך את תשומת הלב בתצוגה הוא שידת מגרות המזכירה את שידת הציורים בגן – המגירות מוקדשות לדמויות שונות אשר היוו השראה עבור מלכה או שהיו תלמידיה – ז'אן פיאז'ה חוקר החינוך, נחמה ליבוביץ מורתה לתורה, אמה אלזה שטייניץ אשר דמותה מלווה את מלכה בכל מסע חייה, ועוד תלמידים שהיום הם אמנים, אדריכלים, מדענים ועוד. ניתן לפתוח את המגרות ולגלות אדוות והשפעות של החצר על יוצרים ויוצרות בתחומי חיים שונים.
בתערוכה משולבת עבודת האמנות של האוצרת גליה בר אור – "חצר הגרוטאות" שיצגה את ישראל בביאנלה לאדריכלות בונציה.
"בחצר הגרוטאות ההזמנה היא להשתתף, לפעול ולעצב. את החצר לא מסדרים – אלא מעצבים! פעולת העיצוב דורשת את כל החושים ערים, התבוננות, קשב, לא להיות פסיבית, לדמיין משהו שלא קיים ולהעז להזיז. בחצר הגרוטאות הילדים יודעים שגם את החבית הגדולה ביותר מהברזל אפשר להזיז, המקום שלה הוא לא כח טבע, זה דורש תכנון ומאמץ אבל זה אפשרי. אומרת מעין אבידן, אוצרת התערוכה
"אני, כמחנכת, כאמא לילדים וכשותפה בקיום המורכב הזה שלנו שנקרא החיים בישראל", מוסיפה אבידן, "חושבת שבעת הזאת, כדאי לנו להיצמד לענווה הזאת של מלכה, להתבונן על היצירה החינוכית שלה, לחפש את המהויות שבה ולא רק את השיטה, ולהעז לשחק בגרוטאות, לגעת בחומרים הפזורים בחצר, ביחד, במחשבה, בלי צעקות, בלי לפגוע בעצמנו או בחברנו, כללים פשוטים, טובים, ולנסות לחזור לפעולת העיצוב של חיינו בהווה ובעתיד. מקווה שהתערוכה הזאת תהווה צוהר להשראה מרחיבה ולמשחק מהנה."
מלכה האס ( 1920 – 2021) נולדה ב-1920 בברלין, עלתה לארץ ב 1936 ובתחילת ימי חומה ומגדל, הקימה יחד עם חברי הקבוצה את קיבוץ שדה אליהו בעמק בית שאן – קיבוץ דתי שיתופי.
ב-1942, הקימה האס את גן הילדים הראשון בשדה אליהו. בעצתה הופסקה הלינה המשותפת בקיבוץ כבר בשנות ה-40 – צעד לא מקובל בתנועה הקיבוצית באותם ימים. במקביל לעבודתה המעשית בחינוך המשיכה ללמוד ולחקור באופן עצמאי את נושא התפתחות הילד, בעקבות תורתו של ז'אן פיאז'ה,והוגים נוספים, תוך שימת דגש על ביטויה ביצירה ובאמנות. משנת 1961 לימדה האס בסמינר הקיבוצים, בסמינר אורנים ובמקומות נוספים, ופרסמה מאמרים וספרים בנושא.
פרסים: פרס מפעל חיים של התנועה הקיבוצית על תרומתה לחינוך בגיל הרך. "אות יקירת המכללה" של מכללת עמק יזרעאל על "פיתוח תפיסה חינוכית ייחודית ועל פעולתה רבת-השנים".
"חצר הגרוטאות של מלכה האס", מוזיאון העמק, קיבוץ יפעת
פרטים נוספים באתר המוזיאון: https://www.pioneers.co.il/malkahas/ ובטלפון: 6548974 – 04
מחיר כניסה: כרטיס למוזיאון: 13-30 ₪
שעות פעילות: ראשון – סגור, ימי שני – חמישי 9:00 – 15:00, יום שישי – 11:00 – 14:00,
שבת – 9:00 – 15:00
שיחה בין קוג׳י יממוטו לשיר מלר-ימגוצ׳י
הקשיבו לשיחה בין קוג׳י יממוטו, אמן ונזיר זן יפני, לאוצרת שיר מלר-ימגוצ׳י אודות התערוכה ׳גן הריקות׳ המוצגת כעת במוזאון ותהליכי עבודתו של יממוטו >>> https://www.youtube.com/watch?v=Rw0cLi_I3-Y
אירועים מיוחדים במוזיאון חיפה לאמנות
סוף שבוע אמנות 'רונדל' פסטיבל האמנות האורבני
3-5 אפריל 2025
אומנות, חללי הסטודיו פתוחים, תערוכות, הופעות מוזיקה, פרפורמנס, מחול בסוף שבוע אחד בחיפה
פסטיבל רונדל הינו פסטיבל אומנות עירוני-אורבני הבא לחזק את העשייה האמנותית הקיימת בחיפה ומרוכזת באזור שכונת הדר - כולל ואדי ניסנאס, העיר התחתית, וואדי סאליב. הפסטיבל מתקיים בסוף שבוע אחד - חמישי, שישי, שבת, והוא פרי יצירה של שיתוף פעולה עם מוסדות האמנות הוותיקים.
הכניסה לכל האירועים ללא תשלום!
יום אפריקה | חוגגים את התרבות האפריקאית!
שני, 07.04.25, 16:30
יום אפריקה הוא אירוע החוגג את התרבות האפריקאית.
ביום זה הקהל הרחב בישראל מוזמן להתוודע מקרוב לתרבות אפריקה באמצעות משחקים, יצירה וריקוד. אנו מזמינים משפחות וילדים(מגיל 6-12) להצטרף אלינו לאחר צוהריים של כיף בו נגלה עולמות חדשים דרך משחק בתערוכה "קול אפריקה", ניצור יחד בסדנאות אמנות, נשחק משחקי ילדות אפריקאיים, ובסוף האירוע כל המשתתפים מוזמנים לסדנת ריקוד עכשווי גנאי עם אידי סאקה, האמן והמורה לריקוד.
הכניסה לכל האירועים ללא תשלום!
הדים גלומים: סדנת ריקוד עכשווי גנאי
במסגרת תערוכת "קול אפריקה"
שלישי, 08.04.25, 17:00
בואו לגלות את הכוח המתמשך והעושר התרבותי של הריקוד הגנאי בסדנה סוחפת זו!
נטוע במסורת קדושה אך מתפתח בהקשרים עכשוויים, הריקוד הגנאי מגשר על עבר והווה, ומכבד את המורשת, תוך עיצוב ביטויים חדשים.
המשתתפים יחקרו תבניות קצביות גאניות מסורתיות ואוצר מילים תנועתי, תוך התעמקות בתפקיד הטרנספורמטיבי של הריקוד בטיפוח הקהילה ובחגיגת הזהות. הסדנה מגיעה לשיאה עם היכרות עם צורת ריקוד עכשווי בהשראת האסתטיקה המסורתית, המציעה נקודת מבט ייחודית על האבולוציה של הריקוד הגנאי. הצטרפו אלינו כדי לגלם חוסן, יופי וחיבור באמצעות תנועה!
"ימאים צעירים" - מרחב למידה פעיל לכל המשפחה - מזמין את המבקרים ללמוד על תקשורת בים, להעמיס אוניית תובלה, להכיר כלי שייט שונים, ליצור סירות בקיפולי נייר, להתחפש ולהפוך לימאים בעצמם, לשחק במשחק צוללות ענק ועוד!
יוצרי הסרטון: גביש מדיה
אנו מודים לחנ"י, חברת נמלי ישראל, על תמיכתם בהפקת הסרטון ועל שיתוף הפעולה הפורה ביצירתו.
מרחב פעיל למשפחות במוזיאון העיר
הפוגה מרגיעה
חלל פעילות חדש למשפחות במוזיאון העיר
במיוחד בימים אלו, מוזיאון העיר מזמין אתכם לחוות פעילויות מרגיעות, עם הקהילה, לכל המשפחה.
הפעילויות כוללות פינת רוגע מדיטטיבית, פינות יצירה המתאימות לכל הגילים, הכנת דגל משפחתי ועוד. בנוסף, תוכלו לכתוב מכתבים ולצייר עבור חיילים או עבור משפחות רבות שפונו מבתיהם לשם העלאת המורל.
בנוסף לחלל המשפחתי, תוכלו להשתתף בהדרכות לכל המשפחה במסגרת "תערוכת הפרח" המוצגת בימים אלה במוזיאון, שלאחריהן תוכלו להכין תוצרים המתכתבים עם תוכן התערוכה הפרחוני.
פתוח בהתאם לשעות פעילות המוזיאון
קרדיט: מוזיאוני חיפה
קרדיט: ג'ני כצנר
בפינת המשחקים תמצאו משחק ניקוי הים על ידי "דייג" זבל בחכות מגנטיות, משחק זיכרון של חיות ים אמיתיות ומתוך סרטי אנימציה, משחק חידות "מי אני?" בים ועוד!
מתחם פעילות חדש לכל המשפחה בהשראת התערוכה ים ומלואו
המתחם מופעל בשבתות, חגים וחופשות בין השעות 10:00-14:00
מוזמנים להיכנס לעולם הטבע התת ימי בו תוכלו ליהנות מתחנות פעילות מגוונות לכל המשפחה
סימביוזה בים
יצירת סרטון אנימציה בטכניקת סטופ מואשן, שגיבוריו הם בעלי חיים ימיים בשונית האלמוגים, אשר משתפים פעולה ביניהם.
מה הבעיה שיתקלו בה ואיך יפתרו אותה יחד - אתם הבמאים מחליטים!
סט הצילום מורכב מרקע של ים והדמויות - בעלי חיים ימיים תלת מימדיים מפלסטיק שיתעוררו לחיים בסרטון שלכם.
העתק-הדבק בשונית האלמוגים
דגי השונית מעוטרים בדגמים צבעוניים מופלאים שיצר הטבע.
בהשראת העבודות הדיגיטליות בתערוכה המתמקדות בדגמים צבעוניים מגופם של דגים, נבחר קטע מודפס בהגדלה מדגם של אחד הדגים, נמלא את הצורות בהדבקת ניירות בצבעים בוהקים ונקבל יצירת אמנות בהשראת הטבע הימי.
שונית זה בית
השונית היא בית גידול מהעשירים בטבע ומקום משכנם של המוני בעלי חיים ימיים המתקיימים רק בה.
ממאגר דימויים של אלמוגים שונים ובעלי חיים ימיים, נבחר את מרכיבי השונית שלנו ונוסיף כל פעם מרכיב נוסף בהעתקה על נייר שקוף, לקבלת שונית אלמוגים מרהיבה ושוקקת חיים.
שיר לשונית
הטבע הימי המרתק מעורר השראה גם לכתיבת שירים, כפי שתראו בתערוכה.
מוזמנים לחבר את השיר שלכם בהשראת צילום שאהבתם, ממגוון המילים הפזורות על הלוח המגנטי, ולחלוק את יצירתכם הכתובה עם שאר המבקרים.
תעלומה בעקבות הטמפלרים – "משחק בריחה" במושבה הגרמנית
מוזיאון העיר בחיפה השיק לציבור המבקרים משחק אינטראקטיבי חדש ברחבי המושבה הגרמנית – "תעלומה במושבה", חוויה מלאת הרפתקאות לכל המשפחה, בה נשלחים המשתתפים למשימה מיוחדת במטרה לגלות מסר סודי.
האם תצליחו לפענח את הצפנים ולפתור את התעלומה?
הפעילות מתחילה ומסתיימת במוזיאון העיר (שד' בן גוריון 11, חיפה) | הסיור עצמאי, כמשחק אינטראקטיבי מהטלפון הסלולרי
הפעילות מותאמת לכל המשפחה (מומלץ החל מגיל 8)
המשחק מזמין את המבקרים לצאת למשימה משפחתית בין סמטאותיה של המושבה הגרמנית ושולח את המבקרים למסע מאתגר ומלא במסתורין. הוא משלב רמזים שונים הפזורים במבני המושבה, שיסייעו למשתתפים לפתור תעלומה סודית שהתרחשה בימי ביקורו של הקיסר האימפריה הגרמנית ומלך פרוסיה, וילהלם השני ורעייתו, הקיסרית אוגוסטה ויקטוריה, בארץ בשנת 1898.
המשחק מתפרש על פני 11 תחנות, כאשר התחנה הראשונה היא מוזיאון העיר חיפה בשד' בן גוריון 11. בין התחנות נכיר את ביתו של ד"ר שמידט, רופא המושבה, שכיהן גם כסגן קונסול בריטניה בארץ, את המסעדה הטמפלרית הראשונה בארץ של משפחת פרוס, נבקר גם לביתו של סר לורנס אוליפנט שפעל למען רעיון האוטונומיה ליהודים בארץ ישראל ובכלל לא היה טמפלרי. נקפוץ גם לבית יעקב שומאכר ממתיישביה הבולטים של המושבה, ולבית משפחת דיק שייבא ציוד חקלאי. נכיר גם בית הקיץ של פרידריך (פריץ) קלר, סגן קונסול פרוסיה בחיפה ונציג הדואר האוסטרו־הונגרי בעיר, שהיה מראשוני המתיישבים הטמפלרים בחיפה וחלוץ המתיישבים על הר הכרמל ונרחיק עד למפעל לייצור סבון משמן זית, שהקים אנדריאס שטרובה בחצר ביתו, שהיה מגולות הכותרת של המושבה. תחנה נוספת תוקדש לביקור הקיסר ולציר המושבה הגרמנית עצמה.הפעילות מסתיימת, בחצר מוזיאון העיר, בעמדת צילום ייחודית למשפחות שהוקמה.
לפרטים ומידע נוסף: https://bit.ly/3b4G5y1
קולנוע טיקוטין מזמין את האזרחים הותיקים
לשלישי בשלייקס
הטבת סרט ב- 10 ₪ בימי שלישי לאזרחים וותיקים
*מותנה ברכישת לכרטיס אחד בלבד, בהצגת תעודת אזרח ותיק
לפרטים ורכישת כרטיסים:
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
04-8383554
פרטים נוספים באתר: https://bit.ly/3j3LgA2
במסגרת פרויקט 'שבת ישראלית' של משרד התרבות, מוזיאוני חיפה יהיו פתוחים בסופי שבוע לציבור ללא תשלום.
כרגע תתאפשר כניסה חינם בימי שישי ושבת
למוזיאון חיפה לאמנות
למוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
למוזיאון מאנה כץ
למוזיאון הימי הלאומי
למוזיאון הרמן שטרוק
למוזיאון העיר חיפה
ולמרכז לאמנויות.
*יש לשריין מקום באתר מוזיאוני חיפה
*שעות פתיחה:
ראשון עד חמישי: 10:00-18:00
שישי: 10:00-14:00
שבת: 10:00-18:00
*מוזיאון הרמן שטרוק סגור בשבת
לינק לשעות פעילות מוזיאוני חיפה באוגוסט, בשיגרה ובימים מיוחדים:
יום הים הוא אירוע בסימן עולם הים ושמירה על הסביבה הימית
הקהל הרחב מוזמן ליצור, להכיר ולחוות את העולם הימי דרך שלל סדנאות, משחקים ופעילויות לכל המשפחה.
המוזיאון הימי הלאומי מחדש את מסורת החגיגות של "יום הים", שהייתה נהוגה בישראל ובתפוצות מאמצע שנות ה־30 עד אמצע שנות ה־50 של המאה החולפת. חג זה הוקדש לחיזוק הזיקה של הציבור לים, והוא צוין בעצרות, בתהלוכות, במשטים, בהרצאות ובפעילויות חינוכיות.
במסגרת האירוע נארח במוזיאון את תיאטרון הקרון.
תיאטרון הקרון הוא תיאטרון בובות רפרטוארי אמנותי לילדים המעודד חופש יצירה, חדשנות ומצוינות של אמנים מקצועיים. התיאטרון ייחודי בנוף תיאטרוני הילדים בארץ ומוביל בתחומו.
את דרכו הוא התחיל בקרון רכבת שהובא לגן הפעמון בירושלים, ברבות השנים צמח להיות קטר, הכוח היצירתי ובעל ההשראה העיקרי בכל הקשור בתיאטרון הבובות בישראל.
הפקות נבחרות בקפידה בידי ועדה אמנותית ובניהולו של המנהל האומנותי.
למידע נוסף ורכישת כרטיסים >>> לחצו כאן
חגיגות ימי הולדת מותאמות לגילאי 5-11:
פיראטים בעקבות האוצר האבוד / המוזיאון הימי הלאומי
נפליג למסע בעקבות סיפורי הפיראטים, נתחפש לשודדי ים ונחפש (ונמצא!) את האוצר האבוד..
להיות גיבורי על ימיים / המוזיאון הימי הלאומי
ילד/ת היומולדת וחבריו יצאו לפעולה חשובה- הצלת הים שלנו! דרך משימות, משחקים ויצירה נהיה גם אנחנו גיבורים ימיים!
בית ספר לנינג'ה המתחיל / מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
נצא למסע מיוחד שבו נכיר את המנהגים והתרבות היפנית המרתקת ונתנסה בתרגילים ובמשימות שיעזרו לנו להפוך לנינג'ות אמיתיים!
מנגה - הקומיקס היפני שכבש את העולם! 8+ / מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
מנגה הוא קומיקס נפוץ בעולם בשלל סגנונות וז'אנרים, ביומולדת נכיר את עולם הקומיקס המרתק ונעצב דמות מנגה מקורית משלנו.
לו הייתי ראש העיר – פעילות מיוחדת לכבוד 70 שנה למוזיאון חיפה. 6+ / מוזיאון חיפה לאמנות
בהשראת האמנים שתיארו את חיפה ביצירותיהם, נהפוך ליוצרים ונתכן עיר מינאטורית ססגונית ממגוון חומרים.
חגיגות ימי הולדת מותאמות לבת/בר מצווה+
יום הולדת גרפיטי בעיר התחתית, חיפה
סיור צילום בעקבות סצנת אמנות הגרפיטי המחתרתית של העיר חיפה. נכיר את מגוון עבודות הקיר המפארות את סמטותיה של העיר תוך כדי ביצוע משימות צילום מאתגרות.
מסיבת הדפסה / מוזיאון הרמן שטרוק (מוזיאון שומר שבת)
סדנת יום הולדת שבה נכיר את הקסם של טכניקות ההדפס הידניות, דפוס רשת ודפוס הבלט, נתנסה וניצור מוצר טקסטיל ייחודי.(תיק/ חולצה/ ציפית)
לעמוד באתר: https://bit.ly/3jl2457
המוזיאון הימי הלאומי מבקש להזכיר ולטפח את האהבה לים בתערוכה פעילה לכל המשפחה. בתערוכה יזכו המבקרים לגלות, לחקור ולהכיר מחדש את עולמו המופלא של הים, דרך התנסות, משחק ויצירה: להקשיב לקולו של הלוויתן ושל הכריש, להכיר את אלי ואלות הים הקדמונים, ללמוד על הסכנות האורבות לנו בים ואיך ביכולתנו לשמור עליו ועל החיים בתוכו.
התערוכה "הצילו!" מאורגנת לפי שלושה נושאים מרכזיים : בחלק הראשון היא מבקשת להמחיש את תחושת הפגיעוּת של האדם בלב ים באמצעות מוצגים המלמדים על מגוון של אמצעים טכניים שפיתח; החלק השני מציג דמויות מייצגות של אלים ואלות, גיבורים ויצירי דמיון ימיים בולטים במשך הדורות, מהעת העתיקה ועד העידן המודרני; ולבסוף, התערוכה מתייחסת להיפוך ביחסי הכוחות המתרחש בימינו, כאשר הים חשוף למפגעים סביבתיים קיצוניים שחולל האדם ונזקק לגיבורי־על ו לגיבורות־על ולדמויות מופת משל עצמו.
22.3 שבת חורפית במוזיאון
שעת סיפור פעילה וחווייתית בתצוגת הקבע של המוזיאון בהנחיית שושי בלסברג שתספר סיפורי עבר מרתקים ותזמין אתכם לקפוץ אחורה בזמן.
*המוזיאון ותערוכות האמנות יהיו פתוחות כרגיל בין השעות 10:0- 14:00
מידע נוסף יעלה לאתר בימים הקרובים.
הכניסה ללא עלות- הרשמה מראש!
https://eindormuseum.co.il/KTpxw
שבת חורפית במוזיאון
המוזיאון פתוח בשבתות ומזמין את מבקריו לבילוי משפחתי איכותי!
https://eindormuseum.co.il/KTpxw
בואו לגלות את התרבות הצ'רקסית
סיורים מודרכים
הסיורים המודרכים בסמטאות הציוריות והעתיקות מעניק תחושה של ביקור בארץ רחוקה. הזדמנות נהדרת להכיר את המבנים המרכזיים בכפר: המסגד, בית שוגן, בית חתוקאי ולהתרשם מסגנון הבנייה הצ'רקסי שנשמר בקפדנות, ומשילוב בין ישן לחדש בבנייה ובסגנון החיים בכפר כמא. הסיורים מתקיימים עם מדריך צ'רקסי בן המקום ובתיאום מראש בלבד.
בחדרי המוזיאון הצ'רקסי בכפר כמא תמצאו מוצגים אותנטיים שמקורם מהקווקז שמתארים את חייהם של הצ'רקסים בעבר. זהו המוזיאון הגדול ביותר בארץ לתרבות הצ'רקסית ונמצא בבית שאמי. לרשות המבקרים עומדים ארבעה חדרי תצוגה מרשימים עם מאות פריטים מהתרבות וההיסטוריה הצ'רקסית.
שעות פתיחה ודרכי התקשרות שבת | 10:00 עד 17:00
יום ראשון | בתיאום מראש בלבד שני עד שבת | 10:00 עד 17:00
טלפון לבירורים והזמנות נייד: 050-4990599משרד: 04-6888082
ימי שישי ושבת יש לנו סיורים חינמיים בשעות 10:00, 12:00, 14:00.
הנה המיקום בוויז : https://waze.com/ul/hsvc4ns9nf
אוכל וריקודים צ'רקסיים אצל פאולה ולאון:
חוויה אינטראקטיבית, טכנולוגית וחדשנית על עולם החשמל
מרכז המבקרים ע"ש האלוף (במיל׳) יצחק חקה חופי ז"ל, שבאתר תחנות הכוח אורות רבין ליד חדרה, מציג את עולם החשמל ב-360◦ באמצעות הטכנולוגיה המתקדמת ביותר.
המרכז מעניק חוויה חינוכית, ייחודית וחינמית, בתצוגה חדשנית ובאמצעים טכנולוגיים מתקדמים, וכולל סיור מודרך בשטח אתר תחנות הכוח.
הביקור אורך כשעה ומותנה בהרשמה מראש. ההדרכה מתקיימת בשפה העברית, עם אפשרות לתצוגה מלווה בכתוביות בערבית , אנגלית ורוסית.
חוויה לימודית אינטראקטיבית
במהלך הסיור, המבקרים עוברים חוויה בסגנוןIMAX ; סרטון המדמה תרחיש סייבר שחברת החשמל נאלצת להתמודד אתו עם הפעלה של המבקרים, מתחם וירטואלי בו עוברים המבקרים חוויה לימודית ורגשית ייחודית מסוגה, באווירה בינלאומית העוסקת בהמצאת החשמל, התפתחות רשת החשמל, בצרכי ההולכה וההובלה של החשמל ובאתגרים והמורכבויות העומדים בפני חברת החשמל.
המתחם החדשני כולל אפקטים וטכנולוגיה מהמתקדמות בעולם; מסכי LED ענקיים במתחם אשר מציגים אפקטים הקשורים לעולם החשמל בכל צורותיו- בגופנו, בטבע ובבית. לאחר הסיור המשתתפים מוזמנים לבקר בגן מדעי חוויתי שנמצא במתחם המרכז העשוי מתוצרי חשמל ממוחזרים, ההופכים למתקנים המלמדים על דרכי ייצור חשמל אלטרנטיביות- אנרגיה מתחדשת.
במרכז החדש הושקעה מחשבה רבה, כך שהחוויה העוצמתית של המרכז החדש הופכת את המבקרים לחלק מסיפור החשמל. הסיפור עוטף אותם מכל הכיוונים ומרגש את כל החושים. כל ביקור במרכז מותאם לקהל היעד הרלוונטי, בהתאם לגיל ודגשים של הקבוצה, כך שהמתחם נראה ומרגיש אחרת וזה חלק מהקסם של המקום. מדריכי המרכז ישמחו לקבל את פני המבקרים, ולהעביר אותם את החוויה הלימודית המחשמלת של עולם החשמל.
הביקור מתקיים במסגרת קבוצתית בלבד, עד 50 איש באוטובוס מבקרים:
קיימת אפשרות לקיים סיורים מיוחדים בנושאים מגוונים בתחומי עיסוקה של חברת החשמל, לרבות סיורים הכוללים כניסה לחדרי הבקרה. סיורים אלה מתאימים לקבוצות שעולם התוכן שלהם הינו הנדסה, חשמל ואיכות הסביבה.
לגילאי 18 ומעלה, בקבוצות של עד 25 איש. הביקור - בתיאום מראש.
בימים הפתוחים מגובשות הקבוצות באמצעות מרכז המבקרים עצמו:
כולם, מגיל 8 ומעלה (למעט אתר חפציבה שבו הביקור הוא ללא הגבלת גיל), מוזמנים להתארח במסגרת "הימים הפתוחים" הנערכים במרכזי המבקרים במהלך השנה בחופשות ובחגים. בביקורים במסגרת "ימים פתוחים" (ביקורי משפחות בחופשות ובמועדים על-פי פרסום תאריכים מראש ) - מעמיד מרכז המבקרים אוטובוסים לשימוש המבקרים המגיעים ברכבם הפרטי.
אתר "אורות רבין" בחדרה הוא אתר ייצור החשמל הגדול במדינה. זהו גם האתר הראשון שבו החל ייצור חשמל מפחם בראשית שנות ה-80 של המאה העשרים.
איך מגיעים?
יש לרדת מכביש החוף (כביש מס' 2) במחלף קיסריה ולנסוע לכיוון אתר תחנות-הכוח שנצפה מן הכביש. הכניסה לאתר נמצאת מערבית למחלף, בדרך לקיסריה.
לבאים מכביש 4: פונים מערבה בצומת היציאה הצפונית מהעיר חדרה (צומת מרומזר), עולים על כביש 65 לכיוון מערב, חוצים את כביש החוף (כביש מס' 2) מתחת לגשר מחלף קיסריה וממשיכים לעבר אתר תחנות-הכוח.
הכניסה אינה כרוכה בתשלום אך מותנית בתיאום ובהרשמה מראש בטלפון 076-8633142 או 076-86-44333
נשמח לראותכם.
מה: סיור של כשעה ורבע שבחלקו הראשון קורה במרכז המבקרים, שם לומדים על עולם החשמל ותחנות הכוח, ובחלקו השני סיור רכוב ברחבי התחנה
למי מיועד: מומלץ מגיל 10 ומעלה, אבל בימים פתוחים המיועדים למשפחות, מקבלים באהבה מכל הגילאים.
הערות: ניתן להזמין סיור לימים א-ה בהתאם לזמינות, מינימום 15 איש המגיעים במיניבוס או אוטובוס ובהתאם להנחיות התו הירוק.
משפחות בנות פחות מ15 איש יכולות להגיע במסגרת "ימים פתוחים" שנקבעים לקיץ, בחוהמ"ס, חנוכה, חוהמ"פ ושבועות.
*הסיור ללא תשלום, מינימום 15 איש המגיעים במיניבוס או אוטובוס, בהתאם לזמינות צוות ההדרכה ובהזמנה מראש*
אתר "חוות חפציבה"
מה: חווה חקלאית שהכשירה את אנשי העלייה השנייה לעלייה על הקרקע להקמת יישובים. הסיור נמשך כ45 דקות ומחולק ל3 תחנות:
סרט (כ15 דק')
הסבר על תחנת הכוח (כ15 דק')
סיפור מנוע הקיטור הראשון (כ15 דק')
למי מומלץ: גילאי 10 ומעלה עם זיקה להיסטוריה וציונות.
הערות: הפארק פתוח לקהל כל ימי השנה, אך הדרכה נקבעת מראש ל15 איש ומעלה ובהתאם לזמינות הצוות ובהתאם להנחיות התו הירוק.
כיום יש עבודות פיתוח של כביש 2, אבל בסיומן אפשר יהיה לעשות מסלול מקסים שמתחיל אצלנו לאורך נחל חדרה עד השפך.
בעונות מתאימות ניתן (עם קצת מזל) להנות מביקור הקורמורנים בחפציבה (נובמבר עד מרץ)
או מביקור של הכריש העפרורי (נובמבר עד מאי).
*הסיור ללא עלות, אך מינימום 15 איש, בהזמנה מראש ובהתאם לזמינות צוות ההדרכה*
אמת המים רגבה הינו אתר ,המביא את סיפור המים בגליל המערבי לקהל הרחב. מילדי גן , בית ספר , סיורי משפחות , גמלאים וקבוצות תיירים מחו”ל .לשם כך נבנה במושב רגבה מיזם הנקרא “אמת המים רגבה.” מטרתו להסביר וללמד בצורה חווייתית על מקורות המים הקיימים והדרכים לניצולם. במרכז האתר נמצאת אמת המים העותמאנית העתיקה (אקוודוקט) שהובילה בעבר מים ממעיינות כברי בצפון לעיר לעכו.
מה באתר: המבקרים ישאבו מים מבארות, יטחנו קמח, יבנו דגמי קשתות בדומה לאמת המים, יפעילו תותח מים , יחזו בתחנת קמח המופעלת מים , משאבת דליים , ויעברו בתצוגת כלים חקלאיים .
בהמשך ילכו בתעלת האמה הטורקית הזורמת ,כאשר מדי פעם ייהנו ממטר טיפות מרענן המגיע מכל עבר.
הסיור מקנה ידע על תכונות המים, שיטות העברתם בעבר ובהווה כלים ושיטות לאגירת מים לשתייה וחקלאות.
משך הפעילות: כשעה וחצי
הבית הוקם לזכרה של הצנחנית והמשוררת חנה סנש חברת הקיבוץ. במקום חיזיון אור קולי (מוגש ב7 שפות) המספר את סיפורה של חנה סנש ושל חבריה לשליחות. בנוסף - תערוכה צנועה ואנדרטה שהובאה מבודפשט. לרשות המבקרים מדריכה מקומית. משך הביקור כשעה.
מומלץ מאוד מאוד להתקשר טרם הביקור 04-6364366 052-8795366
כתובת: קיבוץ שדות ים
טלפון: 04-6364548 052-8795081 מייל: h.senesh@sdot-yam.org.il
שעות פתיחה: א'-ה' 10:00 – 16:00, לקבוצות יש לתאם את הביקור מראש (ניתן גם לתאם ביקור גם מעבר לשעות והימים המצוינים)
דמי כניסה: מבקרים - 30 ₪, (מבקר.ת בקבוצה- 28 ₪) אזרחים ותיקים, חיילים, ילדים – 20 ₪
אתר אינטרנט נוכחי: www.hannahsenesh.org.il
שירותים באתר: שירותים, חניה, גישה לנכים, במקום ניתן לרכוש את ספריה של חנה סנש וסרט דוקומנטרי אודותיה
אתרים סמוכים: בית פיינברג ומוזיאון החאן בחדרה, בית הראשונים פרדס חנה-כרכור, בית הראשונים בבנימינה וחוות חפציבה, מוזיאון אוצרות קיסריה בשדות ים.
בית משפחת המייסדים פאני ולוליק פיינברג, מבתיה הראשונים של חדרה, נבנה בשלבים בשנים 1885–1886. זהו מבנה מסוג הבתים הגדולים במושבה, בעל שלושה אגפי מגורים ומרתף. מדרום לבית ניצבים מבני האורוות והשוקת. ישראל פיינברג, מהמתנחלים הראשונים בחדרה, היה אחד מארבעת השומרים הראשונים אשר שלח יהושע חנקין, גואל האדמות, על מנת להפגין בעלות על הנחלה שנרכשה בשנת תר”ן 1890. ישראל (לוליק) פיינברג נפטר ממחלת המלריה בשנת 1911.
בבית זה גדל אבשלום פיינברג, ממקימי מחתרת ניל”י במלחמת העולם הראשונה. אבשלום נרצח בסיני ב–1917 במסגרת פעילותו זו. אנדרטת אבשלום ניצבת היום בפארק נחל חדרה. עצמותיו של אבשלום נמצאו במדבר סיני בשנת 1967 ודקל צמח מגרעין עץ התמר אשר היה בכיסו. חוטר מדקל זה נשתל מימין לכניסה לבית בתום עבודות השימור אשר בוצעו ב–2008. הקומה השנייה אשר הייתה מעל האגף הצפוני נשרפה בפרעות הערבים ב–1921 ולא שוחזרה במסגרת עבודות השימור.
בחצר הבית (היום בית הקפה) גידלה פאני פיינברג אירוסים. גינה זו נקראה בפיה “הגניק”. בביקור הברון רוטשילד בארץ ב-1914 הוא עצר ליד בית פיינברג ואבשלום פיינברג הגיש לו אירוס מגינת הבית.
“הברון רצה פקעות וקיבל מלוא הדלי. גם לאמא הייתה הזדמנות לדבר עם הברון, הוא לחץ את ידה והודה לה מספר פעמים” (ממכתבו של אבשלום פיינברג, מרץ 1914, אל סוניה דודתו – ארכיון מוזיאון החאן).
ביתם של פאני ולוליק פיינברג שוחזר ושוקם ביוזמה משותפת של משפחת פיינברג, עיריית חדרה, מועצה לשימור אתרי מורשת בישראל ומוזיאון “החאן” לתולדות חדרה, בפיקוח הקרן לפיתוח חדרה ובניהול נחלים – החברה לתיירות חדרה.
כיום ניצבים חדרי הבית כפי שהיו לפני כמאה שנה. המבקרים מוזמנים ליהנות מיופיו המיוחד של הבית ומסיפור מורשתה של משפחת פיינברג. במקום תערוכת קבע המציגה את תולדות המשפחה על רקע ראשית חדרה.
פירוט הסיור
בבית פיינברג מתקיימים סיורים מודרכים לקבוצות בליווי מדריך ושחקנים, צפייה בסרט על אבשלום פיינברג וסרט על שחזור הבית, סיורי מבקרים באופן עצמאי אשר נהנים מיופיו המיוחד של הבית ומסיפור מורשתה של משפחת פיינברג.
בחצר הבית מצבת אבן, בזלת שחורה ועל ידה נטוע חותר מהדקל שחיבק את אבשלום במשך 50 שנה בחולות סיני. הסיור כולל צפייה בסרטים – מצגת על שחזור הבית, משפחת פיינברג ואבשלום פיינברג; ביקור בחדרי המשפחה ומפגש עם ציורי הקיר המרהיבים; תערוכת קבע של חפצי המשפחה על רקע ראשית חדרה.
עלות ביקור
מבקר בוגר ללא הדרכה וכולל הקרנת סרטים – 15 שקלים
ילד (עד גיל 13)/ גמלאי ללא הדרכה וכולל הקרנת סרטים – 12 שקלים
מבוגר בקבוצה (מינימום 15 משתתפים) כולל הדרכה והקרנת סרטים – 25 שקלים
תלמיד בקבוצה (מינימום 25 משתתפים) כולל הדרכה והקרנת סרט “סוד הדקל במדבר” – 15 שקלים
גמלאים (מינימום 15 משתתפים) כולל הדרכה והקרנת סרטים – 22.5 שקלים
תוספת לשחקן אחד לביקור קבוצתי מ-15 איש ומעלה – 350 שקלים לקבוצה
מקבוצות המתאמות מעבר לשעות הפעילות המצוינות למעלה, תיגבה תוספת גלובאלית לקבוצה של 170 שקלים
להזמנת ביקור והצעות תיור נוספות בחדרה
לשכת התיירות חדרה
שעות פתיחה: א' - ה': 16:00 – 09:00 בתאום מראש. 12:00 – 09:00 יום שבת וחג – סגור.
04-6343296 , 053-4279114
מייל: housefeinberg@gmail.com
http://hadera-tour.city/?id=66
בחווה החקלאית "בל עפרי" ברמת הגולן:
סיורים למבוגרים בכפר היסטורי משוחזר, גן הפסלים וטעימות יין וגבינות
הסדנאות והסיורים יערכו בכל סופי השבוע –
הזדמנות להכיר תקופה מיוחדת בהיסטוריה של ארץ ישראל
רמת הגולן היתה במשך מאות שנים מרכז חשוב של התיישבות וחקלאות יהודית. המתיישבים השאירו אחריהם עדויות כתובות מעטות ולכן תקופה זו אינה מוכרת לרובנו.
עדכונים על הפעילויות בחוות בל עפרי בעמוד הפייסבוק:
https://tourgolan.org.il/listing/bell_ofri/
זמן נדרש: כשעה
ניתן לשילוב עם “יגור זה סיפור” לסיור כפול.
ניתן לשלב א.צהרים בחדר האוכל (כשר).
ביקור ב”סליק המרכזי” של ההגנה בצפון, כניסה לצריף הפח וירידה “לסליק הגדול” הנמצא מתחתיו.
צפייה בתערוכה של עשרות כלי נשק מתקופת מלחמת העצמאות, סיפור “השבת השחורה ביגור” – פלוגת הפלמ”ח והמצור הבריטי על יגור, והכניסה הסודית לסליק, וצפייה בסרט “הסליק הגדול”.
(הירידה “לסליק הגדול” היא במדרגות נוחות ורחבות ומתאימה לכל הגילאים).
בימי החול בתשלום, ובשישי- שבת- ערב חג וחגי תשרי... בחינם. ללא עלות במיזם "שבת ישראלית".
וההרשמה באתר https://tickchak.co.il/16163
בימי החול- עד 5-6 איש: 150 ש"ח לכל המשפחה יחד.
בתיאום אלי 0546833075
במהלך כל השנה מתקיימת בדבורת התבור פעילות להכרות עם הדבש. בואו להכיר מקרוב את נפלאות הכוורת וחיי הדבורים. סיור מודרך חוייתי לכל המשפחה . הכנת שכמית דבורה ושוקולד דבש. האכלת יד לעיזים ננסיות.
שעות פתיחה: ימי א-ה 9:00-17:00 (כניסה אחרונה ב15:00).
יום ו 9:00-15:00 (כניסה אחרונה ב13:00).
שבתות וחגים 9:00-17:00 (כניסה אחרונה ב15:00).
מחירון דבורת התבור
סיור
מחיר
כרטיס כניסה לסיור מלא למבוגר
42 ש"ח
כרטיס כניסה לסיור מלא לילד (כולל יצירה)
52 ש"ח
כרטיס כניסה למבוגר בקבוצה (מעל 25 כרטיסים ברכישה מרוכזת)
35 ש"ח
כרטיס כניסה לילד בקבוצה (מעל 25 כרטיסים ברכישה מרוכזת)
45 ש"ח
כרטיס "שנתי חופשי" לגמלאים בלבד.
מקנה כניסה חופשית לסיורים מלאים בדבורת התבור לבעל הכרטיס+ 10% הנחה לכל מי שנלווה אל בעל הכרטיס.
160 ש"ח
כרטיס כניסה לסיורים מורחבים עם אתרים אחרים או פעילויות נוספות
אנא צרו קשר
בעלי תעודת נכה זכאים לכניסה חינם ובנוסף למשפחה תינתן 20% הנחה בסופי שבוע וחגים בפעילויות למשפחות, יש צורך בהרשמה מראש על מנת להבטיח מקום. (הטבה זו איננה תקפה לקבוצות)
הערות:
מחירון זה יכנס לתוקף ב1 ספטמבר 2018
לחיילים / סטודנטים / גמלאים תינתן הנחה של 10%
במקום פינת חי ומשחקיה לקטנטנים.
לתאום ופרטים 04-6769598 0505-637645
https://www.dvorat-hatavor.co.il/
סמוך לכניסה למושב כפר יהושע, בחלקו המערבי של עמק יזרעאל, עובר כביש צר לצד שורת בתי אבן עתיקים ומרשימים השוכנים בלב חורשת אקליפטוסים גבוהי צמרת. כאן פעלה במשך קרוב ל-50 שנה תחנת אל–שמאם – אחת התחנות הראשיות והמרשימות של רכבת העמק המיתולוגית.
הרכבת שנסללה בראשית המאה ה-20 על ידי הטורקים בפיקוח גרמני, חיברה בין חיפה לדרעה שבעבר הירדן, ומשם התחברה לנתיב המסילה החיג’אזית – מדמשק דרך עמאן לחצי האי ערב. שלוחתה של הרכבת בארץ ישראל כונתה רכבת העמק.
מה באתר: שבעה מבני אבן מרשימים בסגנון טמפלרי, ביניהם מגדל המים, מבנה שירותים וכן באר מים. בשטח האתר שלושה קרונות משא, שניים מתקופת המנדט הבריטי ואחד אותנטי מתקופת הקמת קו רכבת העמק; מרכז מבקרים – במבנה החד קומתי המשוקם קיימת תצוגה מרהיבה המשחזרת את סיפורה של רכבת העמק ותחנותיה העיקריות, באמצעות רכבת מיניאטורית נוסעת המהווה העתק מדויק לרכבת העמק; סרטון בן שמונה דקות “רכבת העמק חוזרת” – הסרטון מתורגם גם לאנגלית, ערבית, רוסית, ספרדית, צרפתית ואמהרית.
לקהל הרחב: סיורים מודרכים באתר ובסביבתו, במעגלי מורשת מתרחבים וכן אירועי תרבות וזמר עברי, מסיבות בר מצווה, ימי הולדת בסימן מורשת המקום.
הנגשה: הדרכה ופעילות מותאמת למוגבלויות שונות. ועזרי הדרכה שונים-עזרים חושיים, תיאור קולי, פישוט לשוני ועזרי שמע.
מחירון (ליחידים)
מבוגר
21 ש”ח
ילד
16 ש”ח
אזרח ותיק
16 ש”ח
סטודנט
16 ש”ח
ט.ל.ח
להזמנת ביקור לחצו כאן
תחנת הרכבת בצמח אשר נבנתה על ידי העות’מאנים, הינה תחנת קצה והחשובה מבין תחנות קו “רכבת העמק” המיתולוגית, (87 ק”מ בין חיפה לצמח). היה זה קטע ממסילת הרכבת החמידית ח’יג’אזית שבנו התורכים (הסולטן עבד אל חמיד השני). מבני התחנה נבנו בהדרגה החל מיוני 1905 ופעילותו הסדירה של קו הרכבת החל ב-1906.
המבנים הייחודיים לתחנת צמח: מבנה מנהל התחנה (שתי קומות), צריף הנוסעים, מגדל מים כפול, מוסך קטרים, סובבן קטרים – Turntable, מתקני קרנטינה ומבני מכס. בתקופת המנדט הבריטי התווספו מיכל מזוט תת-קרקעי ומגדל שמן עילי.
תחנת הרכבת של צמח הייתה יעד אסטרטגי לאורך ההיסטוריה. במלחמת העולם הראשונה (25.9.1918) על ידי חטיבת הפרשים האוסטרלים (A.L.H) מספר 4.
ב-1920 הייתה התחנה יעד להתקפות בדואים שהגיעו מעבר הירדן. ב- 16.6.1946 פוצץ גשר ג’אסר אל הווא על הירמוך בכך נותק הקשר של מסילת הרכבת עם עבר הירדן וסוריה.
במרס 1948 בעת מלחמת השחרור פוצצו על ידי ישראל שלושה גשרונים קטנים של הרכבת ובכך הופסקה כמעט כליל תנועת הרכבת לכיוון תחנת צמח.
עם הפסקת הגעת הרכבת לצמח ולאורך תקופה של כ-66 שנה, שימש מתחם התחנה את צה”ל והמועצה האזורית עמק הירדן. החל משנת 2013 שוקמו ושוחזרו רוב מבני התחנה ההיסטורית על ידי מועצה לשימור אתרי מורשת בישראל ותכנית מורשת במשרד ראש הממשלה, בשיתוף עם המכללה האקדמית כנרת ורכבת ישראל (מרכז המברים). במתחם הוקם ה”מרכז ללימודי ארץ ישראל”. מבני התחנה שוחזרו וחלקם משמשים קמפוס אקדמי של המחלקה ללימודי ארץ ישראל המעניקה תואר ראשון ושני. בתחנה: מרכז מבקרים ייחודי המספר את סיפורה של רכבת העמק וסיפורה של תחנת צמ, טיילת המתארת כל אחת מתחנות “רכבת העמק, קרון ארגזי ח’יג’אזי מקורי, גן זיכרון ללוחמי הפרשים האוסטרליים ובו פסל של לוחם אבוריג’יני וסוסו.
בתחנה מסבירנים בעברית, אנגלית והמחזה לילדים, ניתן לנוע בין מבני התחנה ההיסטוריים וליהנות מטיילת, מסרטון ומתערוכה המתארים את קו רכבת העמק האגדית ותחנת הרכבת של צמח. התחנה ממוקמת סמוך לשפת הכנרת, כ-1.5 ק”מ מצומת צמח על כביש 92. בתחנה מתקיימים ביקורי קבוצות ואנשים פרטיים לאורך כל השבוע.
טקס הזיכרון לציון 103 שנים לקרב הפרשים האוסטרלים בתחנת הרכבת של צמח
אתר אינטרנט חדש לתחנה!